Μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης

Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Άτομα:

Υλικά

1 κιλό κιμάς
¾ κούπας τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές μαϊντανό
5 κουταλιές νιφάδες βρώμης
1 μικρή ντομάτα, τριμμένη (προαιρετικά)
1-2 κουταλάκια ρίγανη
¼ κούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
2 κρόκους αυγά
2 κουταλάκια ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώστε καλά το μίγμα, βρέχοντας συχνά τις παλάμες σας με νερό. Αν θέλετε να γίνουν ακόμα πιο αφράτα, προσθέστε στο μίγμα του κιμά ¼ κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό. Προαιρετικά, σκεπάστε το μίγμα κι αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο 2 ώρες. Πλάστε 8-10 μπιφτέκια, αλείψτε τα με λάδι και ψήστε τα στο γκριλ 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και αναποφλοίωτο ρύζι, για ένα ελαφρύ και ισορροπημένο γεύμα.